latinica  ћирилица
18/06/2024 |  19:18 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Вишковић: Нови пакет америчких санкција - неправда према Српској и слободној политици

Данашњи, нови пакет aмеричких санкција још је једна потврда онога на шта указујемо већ дуже вријеме, а то је урушавање и коначно укидање Републике Српске, од стране појединих сила предвођених Америком, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Поражавајуће је да неко преко отежавања привредне ативности одређеним предузећима и гушењем медијских слобода покушава остварити своје политичке интересе - истакао је Вишковић, реагујући на увођење америчких санкције за седам субјеката, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније "Калдера" Миленка Чичића.

Истакао је да ово није ништа друго већ још један од притисака на руководство Републике Српске, које има за циљ да посредством економског притиска и директног удара на привреднике успори економску активност, као и да ослаби политички став руководства Српске.

- Ни једно, ни друго се неће десити, показали смо да се знамо са таквим стварима ности, као и да велика већина свијета не мисли као они који нам уводе санкције - рекао је Вишкович.

Нагласио је да ово није никакав одраз моћи већ историјски примјер неправде који је усмјерен према Републици Српској и слободној политици, чији се извор одлучивања не налази у појединим амбасадама у Сарајеву већ у народу.