latinica  ћирилица
18/06/2024 |  20:07 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Уна ТВ: Ниједна одлука неће утицати на даље присуство на медијској сцени

Ниједна одлука било које институције неће утицати на даље присуство УНА телевизије на регионалној медијској сцени, као ни на емитовање програма, саопштено је из ове телевизије након што је Канцеларија за контролу имовине странаца при америчком Министарству финансија увела санкције.
УНА ТВ (фото: una.ba) -
УНА ТВ (фото: una.ba)

- УНА телевизија има јасну визију и снажну стратегију пословања на територији Србије и БиХ. За кратко вријеме стекли смо чврсто језгро гледалаца и кредибилитет објективне, професионалне и неутралне телевизије која емитује програм по свјетским стандардима - наводи се у саопштењу.

УНА ТВ, додају, заједно са својим тимом врхунских професионалаца, наставља са спровођењем својих пословних планова на регионалном тржишту.

- Од Канцеларије за контролу стране имовине Министарства финансија Сједињених Америчких Држава тражићемо образложење неправедне одлуке коју су данас саопштили - наводи се у саопштењу.

Канцеларија за контролу имовине странаца америчког Министарства финансија увела је санкције за седам компанија из Српске, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније "Калдера" Миленка Чичића који, како је наведено, представљају главне изворе прихода за предсједника Републике Српске Милорада Додика и његову породицу, саопштено је из Амбасаде САД у БиХ.

Како је наведено, санкционисана је мрежа коју чине седам субјеката - Инфинити интернешенел група, "Проинтер", "Калдера", Инфинити медија, К-2 аудио сервис, Уна ворлд нетворк и Сиријус 2001 и два појединца Ђурић и Чичић.