latinica  ћирилица
20/06/2024 |  10:01 ⇒ 11:30 | Аутор: Агенције

Хрватска: Експлозија у аутомобилу, погинуло дијете

У сриједу, на подручју Обровца из још увијек неутврђеног разлога дошло је до експлозије у којој је погинуло дијете, док су двије женске особе пребачене возилима Хитне медицинске помоћи у задарску болницу, јавила је Полицијска управа задарска.
Полиција (Фото:  EPA-EFE/ANTONIO BAT/илустрација) -
Полиција (Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT/илустрација)

Полицијски службеници одмах су стигли осигурати мјесто догађаја, због експлозије су морали и затворити жупанијски пут. Иако се у почетку сумњало како је експлодирала мина заостала из рата, то ипак није случај.

- До сада проведеним криминалистичким истраживањем, сумња се како је до експлозије дошло усљед активирања за сада непознатог експлозивног средства које се претходно налазило у аутомобилу чешких регистарских ознака у власништву држављанина Чешке, а које се због квара зауставило на одмаралишту уз жупанијску цесту, на подручју мјеста Билишане. Утврђују се околности под којима се експлозивно средство нашло у возилу - јавља у четвртак задарска полиција и додаје.

На мјесту догађаја, усљед експлозије смртно је страдало дијете (2015.), док су двије женске особе у доби од 49 и 34 године те једна мушка особа у доби од 39-година, сви држављани Чешке, превезени у Општу болницу Задар ради пружања љекарске помоћи због задобијених повреда.

Обје женске особе задржане су на даљњем лијечењу, док је мушкарац након указане помоћи отпуштен на кућну његу.