latinica  ћирилица
20/06/2024 |  15:54 ⇒ 15:55 | Аутор: СРНА

Електропривреда Српске: Потписан јединствени колективни уговор

Генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић и предсједник Одбора синдиката радника овог предузећа Кораљка Ковачевић Марков потписали су данас у Требињу јединствени колективни уговор за све запослене у овом холдингу.
Електропрвреда Републике Српске - Фото: РТРС
Електропрвреда Републике СрпскеФото: РТРС

Новим колективним уговором, који је потписан на период од три године, задржана су сва достигнута права радника и имплементирана сва три анекса донесена током важења претходног колективног уговора, саопштено је из ЕРС-а.

- Ово је најважнији документ за све запослене у холдингу Електропривреда Републике Српске који радницима у наредне три године осигурава стабилност и сигурност. Важно је напоменути да ће за примања запослених у том периоду бити обезбијеђено 1,047 милијарди КМ и да су права радника у Електропривреди Републике Српске једна од највећих, а по просјеку примања смо други у Српској - истакао је Петровић.

Марков је изразила задовољство због данашњег потписивања колективног уговора који је јединствен за више од 9.000 запослених радника у систему.

Она је истакла да су Синдикат и Управа усагласили све ставове и да је овај документ одраз међусобног разумијевања.

- Изузетно је важно што смо јединствени и што имамо један документ за цијели холдинг. Новим колективним уговором сачувана су сва стечена права и испоштовани сви законски прописи. Састанци са представницима Управе вођени су у коректној атмосфери и надамо се да ће сарадња бити настављена - рекла је Марков.

Током састанка представника Управе и Синдиката разговарано је и о анализама рада зависних предузећа у наредним мјесецима са посебним акцентом на рационализацију систематизација и консолидацију у дистрибутивним и производним предузећима.

Прије потписивања колективни уговор је усаглашен и дата је сагласност свих 11 предсједника синдикалних одбора и свих директора зависних предузећа из система мјешовитог холдинга Електропривреде.