latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:35 ⇒ 18:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Цетиње: Бомба била постављена на дрвету

Експлозивна направа која је јутрос активирана на Цетињу, када су страдале двије, а повријеђене три особе, била је постављена на дрвету, а активирана је даљинским управљачем, саопштено је из црногорске полиције.
Цетиње (Фото: Tanjug/screenshot) -
Цетиње (Фото: Tanjug/screenshot)

Направа је активирана у 9.10 часова, а у експлозији код Спортског центра на Цетињу погинули су Петар Калуђеровић и Драган Рогановић, док су повријеђени Танасије Јовановић, Десанка Вујовић и Михаило Борозан.

В-д. директора Управе полиције Александар Радовић изјавио је да је у току обрачун криминалних група, те да су имали оперативне податке да до овога може доћи.

Он је навео да је ово црвена линија, те да Црна Гора не смије да дозволи ниједну случајну жртву.

- Дужни смо да се супроставимо сваком облику криминала. Неће бити лака борба, али побиједиће држава, а не криминал - поручио је Радовић.

В.д. помоћника Управе полиције за борбу против криминала и корупције Лазар Шћепановић рекао је да је јутрос извршено тешко кривично дјело тешко убиство.

- Лица која су учествовала у планирању овог дјела пратила су навике оштећених и користили предност у односу на њихова специјална возила тако што су покушали да се заштите од супротстављених криминалних група - навео је Шћепановић.

Он је рекао да су у току претреси, а да ће након вјештачења имати више резултата.

Виши државни тужилац Данка Ивановић Ђерић рекла је да су изузети бројни трагови који ће бити предмет вјештачења, те да је наложена и обдукција тијела страдалих.

- Од полиције очекујем да у сарадњи што прије дођемо до извршилаца - нагласила је Ђерићева.

По оперативним полицијским подацима, Калуђеровић, Рогановић и двојица повријеђених припадници су шкаљарског клана и од раније су познати полицији.