latinica  ћирилица
20/06/2024 |  19:11 ⇒ 19:21 | Аутор: Агенције

Вулић: Република Српска је поносна што учествује на Играма БРИКС-а

Република Српска је поносна на учешће своје репрезентације на Спортским играма БРИКС-а. У Казањ су стигла 64 спортиста и тамо се такмиче под својом заставом у осам спортова, изјавила је за Руску газету посланица Парламентарне скупштине БиХ, члан предсједништва СНСД Сања Вулић.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Република Српска има грб, химну и заставу, за разлику од Федерације БиХ. Ако имате своје симболе, онда су млади будућност Републике Српске. Да, поносни смо на све наше спортисте који су учествовали на Играма БРИКС-а - истакла је Вулићева. 

Вулићева је нагласила важност искључивања спорта из политике и организовања догађаја сличних Играма БРИКС-а без забрана на основу националности.

- Спорт треба да уједини народе и државе, а не да постане механизам политичког притиска - рекла је она.

Вулићева је прокоментарисала и чињеницу незадовољства Сарајева учешћем спортиста из Српске на спортским такмичењима у Казању.

- Политичке елите Сарајева слушају англосаксонске менторе и не виде даље од свог носа, то је проблем њиховог уског и страховитог размишљања. Ми, становници Српске, изабрали смо свој пут у будућност За нас је политика коју брани предсједник Руске Федерације, политика мира, сигурне будућности и глобалног напретка - рекла је Вулићева. 

Извор: rg.ru