latinica  ћирилица
21/06/2024 |  08:25 ⇒ 08:26 | Аутор: СРНА

Опрез у саобраћају због врућина

Висока температура која се очекује током дана знатно ће отежати одвијање саобраћаја, те се возачи моле да буду максимално опрезни и да праве чешће паузе током путовања на дуже релације, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.
Суви и чисти коловози - Фото: РТРС
Суви и чисти коловозиФото: РТРС

Из АМС-а су навели да почетак викенда доноси појачану фреквенцију возила на већини путева у Српској и граничним прелаза, што захтјева више стрпљења и толеранције, те се моле и остали учесници у саобраћају, посебно мотоциклисти, да поштују саобраћајне прописе.

Саобраћај је због неопходних радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

На дионици магистралног пута Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо један/ у тунелу Трговишта, измијењен је режим саобраћаја због извођења радова на постављању расвјете.

Због извођења радова на споју магистралног пута дионице Јоховац-Руданка и Руданка-Добој и дионици регионалног пута Разбој-Руданка измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај је потпуно обустављен у приједорској улици Краља Александра на магистралном путу дионица Приједор-Тукови због извођења радова.

Због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на мосту "Богдановац", измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

У мјесту Саставци на магистралном путу Гацко-Тјентиште због радова саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због рехабилитацији дионице магистралног пута Хан Пијесак два – Соколац измјењен је режим саобраћаја.

Због бушачко-минерских радова саобраћај ће привремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале, у трајању од пет до седам минута.

До привремене обуставе саобраћаја због минерских радова долазиће до и на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта на локалитету Хан Дервента у општини Пале.

Минерски радови изводе се и на магистралном путу Сарајево-Фоча на дионици Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрица.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

На магистралном путу Саставци-Устипрача због оштећења моста саобраћај се одвија једном саобраћајном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија маса прелази 30 тона.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Режим одвијања саобраћаја је измијењен и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На улазу Орахово на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-476 Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, на дионици Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Због оштећења коловоза на регионалном путу дионица Поље-Подновље на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона.

Саобраћај еј забрањен за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница Република Српска/Србија /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

Забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на магистралном путу дионице Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/

На мосту Коњиц за данас су најављени радови од 6.00 до 18.00 часова, због чега ће се саобраћај одвијати успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима Лашва-Каоник, Лукавац-Шићки Брод, Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/, Чевљановићи-Нишићи и Семизовац-Средње.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона. Теретна возила тежа од пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.