latinica  ћирилица
21/06/2024 |  10:02 ⇒ 10:08 | Аутор: РТРС

Јаћимовић и Сиљановска-Давкова: Подршка Сјеверне Македоније у очувању територијалног интегритета БиХ

Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић сусрео се са предсједницом Републике Сјеверне Македоније Горданом Сиљановском-Давковом, објављено је на Интернет страници Амбасаде БиХ у Сјеверној Македонији.
Драган Јаћимовић (фото:ambasadabih.org.mk) -
Драган Јаћимовић (фото:ambasadabih.org.mk)

На састанку је разговарано о укупним билатералним односима двије земље, о актуелној ситуацији и европској перспективи, те могућностима сарадње у неколико области од заједничког интереса, као и унапређењу регионалне сарадње у правцу суочавања са изазовима у погледу регионалне безбједности и европских интеграција.

Јаћимовић и Сиљановска-Давкова су изразили задовољство одличним пријатељским односима и сарадњом између двије земље, које карактерише међусобно разумијевање, подршка и поштовање.

Саговорници су се такође сложили да са обје стране постоји интерес за продубљивање економске сарадње коришћењем могућности и потенцијала за повећање трговинске размјене, као и за даље унапређење политичког дијалога.

Сиљановска-Давкова је на састанку поздравила одлуку Савјета Европе да отвори приступне преговоре са БиХ и истакла подршку Сјеверне Македоније у очувању суверенитета и територијалног интегритета у складу са Дејтонским мировним споразумом.

Нагласила је да ће подршка Сјеверне Македоније европским и евроатлантским аспирацијама БиХ наставити, изразивши спремност за размјеном искустава у том погледу.

Јаћимовић се предсједници Сјеверне Македоније захвалио на пријему.