latinica  ћирилица
21/06/2024 |  12:05 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Вучић: КФОР гарант безбједности Срба на Косову и Метохији (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је на састанку са генералом Ваздухопловне команде НАТО и командантом ратног ваздухопловства САД у Европи и Африци генералом Џејмсом Хекером да је КФОР гарант мира и безбједности српског народа на Косову и Метохији.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Вучић је истакао да је имао добар разговор са генералом Хекером са којим је размотрио безбједносну ситуацију у земљи и региону, посебно на Косову и Метохији, као и свеобухватне аспекте партнерске сарадње коју Србија има са ваздухопловном командом НАТО и командантом ратног ваздухопловства САД у Европи и Африци.

- Поновио сам захвалност снагама КФОР-а, које су гарант мира и безбједности нашег народа на Косову и Метохији, и изразио задовољство изграђеним међусобним повјерењем и добром сарадњом, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије - објавио је Вучић на Инстаграму.

Он је навео да је са Хекером разговарао и о јачању сарадње Србије и САД у области одбране, која доприноси како јачању одбрамбених капацитета Србије, очувању мира и стабилности, тако и унапређењу свеукупних билатералних односа.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)