latinica  ћирилица
21/06/2024 |  12:23 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Ученица Ивана Крунић из Љубиња побједник међународног литерарног конкурса "Епоха" у Русији (ФОТО)

Ивана Крунић, ученица трећег разреда гимназије "Светозар Ћоровић" из Љубиња је са својим радом о страдању Срба у Другом свјетском рату освојила прву награду на Међународном конкурсу "Епоха" Универзитета "Л. Н. Толстој" у Русији, саопштено је из Центра за руске студије Филолошког факултета Универзитета у Бањалуци.
Ивана Крунић - Фото: Уступљена фотографија
Ивана КрунићФото: Уступљена фотографија

Универзитет "Л. Н. Толстој" из Туле поводом Међународног дана руског језика организовао је литерарни конкурс "Епоха" за студенте и ученике средњих школа.

Посредством Центра за руске студије Филолошког факултета Универзитета у Бањалуци, који успјешно сарађује са Универзитетом из Туле, позив за учешће прослијеђен је и ученицима из Републике Српске.

У изузетно великој конкуренцији радова ученица трећег разреда гимназије "Светозар Ћоровић" из Љубиња освојила је прво мјесто у категорији прозних радова.

Ивана Крунић (Фото: Уступљена фотографија)

Иванин литерарни рад описује трагичну причу њених предака и страдање које је породица преживјела у Другом свјетском рату.

Текст под називом "Памтило се, не поновило се" писан је на руском језику, под менторством професорице руског језика Галине Бокић и један је од три рада који су љубињски ученици послали на овај конкурс.

Поред Иване Крунић, на конкурсу су учествовале Викториа Солдо и Лидија Мијатовић.

Центар за руске студије Филолошког факултета наставља своју мисију повезивања руских и српских образовних установа и пружања подршке надареним ученицима који у све већем броју бирају изучавање руског језика, књижевности и културе, наводи се у саопштењу.