latinica  ћирилица
21/06/2024 |  15:22 ⇒ 15:22 | Аутор: СРНА

Вулић: Због опструкција из Федерације у БиХ пропада електро мрежа

Због недостатка инвестиција у енергетску инфраструктуру и пратеће капацитете у БиХ пропада електро мрежа, а све се дешава док значајна количина новца стоји нераспоређена на рачунима Електропреноса изјавила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, истакавши да је према неким процјенама ријеч о 200 милиона КМ заробљеног новца.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Политичари из Федерације блокирају новац и не дозвољавају расподјелу, већ пласирају лажи како Република Српска уцјењује буџетом. На сцени имамо тотални хаос - нагласила је Вулићева.

Указује да није изненађујући данашњи пад система Електропреноса, те додаје да је потребно новац уложити у систем и мрежу а не тражити оправдања и оптуживати Српску.

- Потребно је зановити постојећу мрежу, а не за сваку активност слушати шта каже америчка администрација. Док они чекају глас од суфлера или док чекају да ли у свему политички интерес има одлазећи амбасадор САД Мајкл Марфи, испаштају сви грађани - поручила је Вулићева.

Истиче да због наведеног, не испаштају само појединци већ системи и компаније, те поручује да је потребно више одговорности приликом одлучивања, посебно у Федерацији БиХ, јер у супротном цијену плаћају сви.

- Политичари који се представљају као бошњачка елита су све, само не дорасли доношењу државничких одлука - закључила је Вулићева.