latinica  ћирилица
21/06/2024 |  16:49 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Чубриловић-Ристић: Посебна пажња ресору телекомуникација (ВИДЕО)

Започето у Београду, настављено у Бањалуци, Декларација са Свесрпског сабора, даје резултате. Много тога конкретизовано па и могућност сарадње у области поштанског саобраћаја, речено је након данашњег састанка у Бањалуци, министара саобраћаја и веза Српске Недељка Чубриловића и информисања и телекомуникација Србије, Дејана Ристића.
Чубриловић и Ристић - Фото: РТРС
Чубриловић и РистићФото: РТРС

- Оно што смо данас разговарали о конкретизацији неких послова, то је како да убрзамо систем функционисања поштанског саобраћаја, како да проширимо мрежу оптике за пружање услуга свима онима код којих постоји потреба за таквом врстом услуга, усаглашавање неких ставова по питању финансирања неких пројеката - истакао је Чубриловић.

Истакнуто је да је посебна пажња посвећена ресору телекомуникација, гдје је било ријечи о могућностима увођења оптичког интернета у сеоска подручја.

- Да релаксирамо поштански саобраћај између Србије и Српске, да на тај начин дамо додатни привредни импулс свеукупном развоју наших двеју средина, наш заједнички привредни простор, него и идентитетски, културни, научни, образовни у сваком сегменту у духу декларације које су двије владе усвојиле током Свесрпског сабора - додаје Ристић.