latinica  ћирилица
21/06/2024 |  19:12 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

М:тел: Без прекида у комуникацији и за вријеме колапса електроенергетског система

Усљед хаварије на електроенергетском систему која је проузроковала нестанак струје у више држава регије, дошло је до потешкоћа у напајању базних станица које омогућавају коришћење телекомуникационих услуга. Захваљујући техничким капацитетима и експертском знању запослених у компанији м:тел, систем је убрзо враћен у функцију а сви сервиси м:тел-а су без прекида били доступни корисницима.
Пословна зграда Мтел-а - Фото: Уступљена фотографија
Пословна зграда Мтел-аФото: Уступљена фотографија

- И у оваквим ванредним ситуацијама, м:тел је показао своју снагу и обезбедио својим корисницима неометану комуникацију. Сви кључни системи м:тел-а су радили и нити једног тренутка нису били угрожени. Најважније службе и држава нити једног тренутка нису били без мобилних и фиксних веза, што говори о способности нашег система да функционише и за време оваквих хаварија - поручила је генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван.

Техничке службе м:тел-а су одмах по избијању хаварије на електроенергетском систему изашле на терен, што је осигурало комуникацију без прекида у свим општинама и градовима. Из м:тел-а су поручили да је негативан ефекат ове хаварије био присутан код корисника који у својим домовима нису имали електричне енергије, што је довело до потешкоћа у коришћењу услуга м:тел-а.

Сви сервиси компаније м:тел сада су доступни у свим општинама и градовима.