latinica  ћирилица
21/06/2024 |  21:01 ⇒ 22/06/2024 | 07:08 | Аутор: СРНА

Захваљујући Влади Српске обезбијеђено још 200 противградних ракета

"Противградној превентиви" данас је испоручено још 200 противградних ракета за које је средства обезбиједила Влада Српске, односно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, рекао је директор овог јавног предузећа Тихомир Дејановић.
Противградне ракете - Фото: илустрација
Противградне ракетеФото: илустрација

- Заједно са 1.300 ракета које су испоручене средином маја број од 1.500 ракета нам омогућава да несметано реагујемо у свим ситуацијама грмљавинских непогода у сезони - рекао је Дејановић за Срну.

Он је навео да је од прошлогодишње сезоне преостало 1.950 ракета, док се до краја јуна очекује испоруку још 200 ракета из Србије, чиме ће бити заокружена набавка од 1.700 ракета у овој сезони и задовољене потребе противградних станица за редовном попуном.

Дејановић је подсјетио да је овогодишња сезона имала 26 дана са дејствима и да је до сада утрошено 620 противградних ракета.

- Наредних дана очекујемо промјену времена са падом температуре и падавинама, уз јаку грмљавину и непогоде, што ћемо пратити у појачаном дежурству - рекао је Дејановић.

Додао је да је на брањеном подручју ове године активно више од 300 противградних станица од чега су више од половине аутоматске, што је омогућило дејство у свим метеоролошким условима и у свако доба дана и ноћи.