latinica  ћирилица
22/06/2024 |  09:56 ⇒ 10:46 | Аутор: СРНА

Бањалука: Водоснабијевање се стабилизује

Проблеми са водоснабијевањем на подручју Бањалуке, које је изазвао нестанак електричне енергије, углавном су ријешени, а у току дана ситуација треба да се потпуно стабилизује, речено је у бањалучком "Водоводу".
Вода - Фото: РТРС
ВодаФото: РТРС

Из Водовода су истакли да су јуче у поподневним часовима пуштени у рад резервоари "Кочићев вијенац два" и "Паприковац два" са којих се водом снабдијевају више зоне Лауша, Паприковца, Петрићевац, Шибови, насеља Сунца и Мјесеца.

У резервоару "Туњице један" остварен је услов да почне препумпавање у резервоар Рамићи, па се очекује да ће у наредним часовима воду добити Куљани, више зоне Драгочаја, Рамићи.

- Колико ће воде имати, највише зависи од потрошње, стога апелујемо да се вода рационално троши - поручили су из Водовода за Срну.

У Водоводу су најавили да ће цистерне Цивилне заштите данас обилазити насеља и достављати воду и канистере, па ће јутрос то бити у Драгочају, а благовремено ће бити достављен план за остала угрожена подручја.

Како је наглашено, насеља Љубачево, Доња Кола и Кола су добила воду, а вода је нешто прије 7.00 часова пуштена и насељу Рекавице.

Из Водовода истичу да воду нема Бочац пошто је у току замјена пумпе, али ће и тај проблем бити ријешен у току дана.