latinica  ћирилица
22/06/2024 |  11:26 | Аутор: СРНА

Дачић: Полиција ће осигурати јавни ред и мир за вријеме фестивала "Мирдита"

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је данас да ће полиција испунити свој задатак и осигурати јавни ред и мир за вријеме тродневног фестивала "Мирдита" у Београду, који је најављен и за Видовдан, 28. јун.
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

Дачић је објаснио да ће МУП успјешно одговорити потенцијалним ризицима, који могу да буду изазвани одлуком организатора да догађај на којем се промовише култура косовских Албанаца одрже на Видовдан, чему се противе бројне организације и најављују протесте и радикалне мјере у случају да буде одржан.

- У овом случају треба раздвојити политички и безбједносни аспект. Питање је шта је у политичком смислу најбоље урадити, а да се не нанесе штета држави. Зато треба осигурати безбједност учесника тог догађаја. Ако се фестивал и одржи, ми смо спремни да осигурамо јавни ред и мир - рекао је Дачић за ТВ Прва.

Он је указао да је ријеч о пројектима који се раде годинама уназад, додајући да је ствар у томе што је такве догађаје могуће организовати у Београду, али да није сигуран да би то било изводљиво у Приштини.

Фестивал "Мирдита, добар дан", планиран је да буде одржан у Београду од 27. до 29. јуна, а одржава се од 2014. године.