latinica  ћирилица
24/06/2024 |  22:51 | Аутор: СРНА

Одржан концерт оперске диве Љубице Вранеш

У оквиру музичког дијела Фестивала цртежа и музике вечерас је у Галерији "Сретен Стојановић" концерт одржала солистикиња београдске опере Љубица Вранеш.
Приједорска "Галерија Сретен Стојановић" - Фото: РТРС
Приједорска "Галерија Сретен Стојановић"Фото: РТРС

Она је новинарима уочи концерта изјавила да је први пут у Приједору, али да су јој коријени из ових крајева тако да се радо одазвала позиву да увелича овај фестивал.

- Осјећам једну посебну емоцију када сам на овим просторима поготово сада овдје што сам ближе родном крају моје баке и надам се једној посебној интеракцији са вашом публиком - рекла је Вранешова.

Она је свој репертоар почела оперском музиком, а онда је, како је сама рекла, пјевала оно што јој срце дозвољава и оно чиме би вољела да допре до срца публике.

Директор Галерији "Сретен Стојановић" Борис Еремић изјавио је да је вечерашњи концерт био средишњи догађај фестивала, те за четвртак, 27. јун, најавио изложбу радова седам студената бањалучке и београдске академије насталих на 17. Фестивалу цртежа и музике.

- Те вечери имамо концерт Ермина Ашћерића једног изузетно перспективног тенора такође из Народног позоришта и наше горе лист Нине Фуштар која је најмлађи диригент Београдске филхармоније, тако да ће и у четвртак бити врхунски концерт - рекао је Еремић.