latinica  ћирилица
08/07/2024 |  14:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Глумац Виктор Савић награђен на фестивалу у Напуљу

Глумац Виктор Савић освојио је награду "Звезда у успону" за филм "Мегдан: Између воде и ватре" на фестивалу "Искија глобал" (Ischia Global) у Напуљу, саопштили су данас продуценти.
Виктор Савић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIC) -
Виктор Савић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIC)

Како је наведено, поред Савића и "продуцент и сценариста Алекса Балашевић је примио награду за најбољи дебитантски филм на фестивалу".

"Мегдан" је спортска драма о животу чувара у ноћном клубу, који на крају своје спортске каријере има морални дуг из прошлости који долази на наплату, речено је у саопштењу.

Додаје се да је великом интересовању за овај филм допринела и вест да је једна од највећих музичких звезда Стинг присуствовао премијери и упутио речи похвале продуцентима.

У филму бугарског редитеља Тодора Чапканова играју и Енис Бешлагић, Војин Ћетковић, Нина Сеничар, Александар Радојичић, Јована Балашевић, Петар Божовић, и други.

Како је најављено, у септембру у Сава центру ће бити београдска премијера филма "Мегдан: Између воде и ватре", чији су сценаристи Алекса Балашевић, Јелена Балашевић и Гвозден Ђурић, продуценти Алекса Балашевић и Сергиу Паскару, а извршни продуцент Миљан Давидовић.