latinica  ћирилица
09/07/2024 |  08:59 ⇒ 08:59 | Аутор: СРНА

Боснић: Уништавањем светиња Србима у Хрватској поручују да их тамо не желе

Уништавањем православних светиња у Хрватској шаље се порука да на том простору никако не желе српски народ, изјавио је предсједник Покрета Срба Крајишника Миле Боснић.
Загреб - Фото: РТРС
ЗагребФото: РТРС

Боснић је навео да Хрватима ништа није свето што показује и посљедња провала и уништавање црквених ствари у Храм Светог Георгија у Брђанима недалеко од Сиска.

Он је рекао да ће се послије оваквих инцидената свако нормалан запитати шта га све може дочекати када се врати на огњиште или дође да обиђе гробове предака и кућа.

Указао је и на чињеницу да се српски народ у Хрватској свакодневно сусреће са бројним непријатностима, те да је трагично што нико не одговара за овакве поступке.

- Сматрам да се ово мора спријечити, а нашем народу у Хрватској пружити подршка, да знају да нису сами - поручио је Боснић Срни.

Неколико мушкараца провалило је у Храм Светог Георгија у Брђанима код Суња и оштетило мобилијар и оскрнавило богослужбене предмете, саопштено је раније из Епархије горњокарловачке.

Након поднесене кривичне пријаве, један од починилаца је пронађен и спроведен на даље испитивање у Полицијску станицу, док се за осталима и даље трага.