latinica  ћирилица
09/07/2024 |  22:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Мандић: Реконструкција Владе 20. јула

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да ће реконструкција Владе Црне Горе бити 20. јула и да ће у тој реконструкцији ући потпредсједник и министри из редова Коалиције "За будућност Црне Горе", коју чине Нова српска демократија и Демократска народна партија.
Андрија Мандић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Андрија Мандић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Мандић је изјавио да ће НСД, чији је он лидер, у Влади припасти Министарство просвјете, ресори просторног планирања и туризма, док ће, како је додао, ДНП-у припасти мјесто потпредсједника и министра саобраћаја.

- Потписали смо коалициони уговор који предвиђа реконструкцију владе. Направили смо договор који није био логичан када је потписан јер други по снази политички субјекат није добио прилику да буде у власти - рекао је Мандић.

Он истиче да су као парламентарна већина урадили много тога и оцјењује да је сад тренутак да коалиција "За будућност Црне Горе" уђе у власт.

Мандић је навео да желе да снажно уђу у владу и да направе нове реформе.

Према његовим ријечима, коалиција није у Влади добилаа проценат који има у парламентарној већини, него много нижи.

- Ја то очекујем да може да се деси у наредној недјељи, али свакако до краја јула и да Влада буде ојачана министрима који долазе из НСД-а и ДНП-а. Они само могу да поправе њен рад и постиже се да ова влада има пун мандат - рекао је Мандић, преносе црногорски медији.

Мандић је нагласио да би било добро да се Влада прошири и на Бошњачку странку.