latinica  ћирилица
10/07/2024 |  11:35 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Вучић: Студеница је посебно мјесто на којем се преплићу наша прошлост и будућност (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић посјетио је данас манастир Студеница и том приликом је поручио да је то посебно мјесто, на којем се преплићу српска прошлост и будућност.
Вучић у посјети манастиру Студеница (Фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Вучић у посјети манастиру Студеница (Фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- На мјесту историје, у задужбини Стефана Немање и источнику владарске лозе Немањића, изворишту државе и визије онога што Србија данас јесте и што ће тек бити. Захвалан сам старјешини манастира Студеница оцу Тихону на топлом дочеку и мудрим ријечима које су у свему на трагу првог архиепископа српског, Светога Саве. Молимо се за мир, братску слогу и напредак наше Србије, док се са поносом и осјећајем огромне одговорности сјећамо легата наших славних предака - написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Као и Студеница, додао је Вучић, Србија је била често нападана и рушена, али и са много пажње и љубави поново грађена, обнављана и оживљавана.

- Зато је ово посебно мјесто на којем се преплићу наша прошлост и будућност, предачки завијети и путокази за потомке - да не изневјеримо њихов сан о снажној и слободарској Србији, да будемо поносни и достојанствени у борби за мир и слогу са свима који желе да заједно градимо добру будућност за генерације које долазе. Са тог часног и тешког пута не смијемо да скренемо. Живјела Србија - додао је Вучић.