latinica  ћирилица
10/07/2024 |  12:22 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Окружни суд у Бањалуци потврдио оптужницу због злоупотребе службеног положаја

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала дана 20. јуна 2024. године подигло против лица М.Н због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења.
Окружни суд у Бањалуци - Фото: РТРС
Окружни суд у БањалуциФото: РТРС

Према наводима оптужнице, лице М.Н. се терети да је у временском периоду од 26. августа .2019. године до 23 новембра .2019. године у Бањалуци, обављајући функцију вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске прекорачио границе службених овлашћења тако што је донио инкриминисано Рјешење о утврђивању статуса нераспоређеног државног службеника за В.Е., иако је знао да нема овлашћења за доношење таквог рјешења за постављена лица, те да законски услови за доношење истог уопште нису били испуњени.

- На тај начин В.Е. је прибавио корист у виду исплаћених плата у периоду од три мјесеца по престанку мандата директора, а у висини плате коју је исти остваривао као директор Републичке управе цивилне заштите, а на штету средстава Републичке управе цивилне заштите Републике Српске одобрених буџетом - наводи се у саопштењу.