latinica  ћирилица
10/07/2024 |  12:37 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија више никада неће бити било чији плијен

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да вјерује у снагу српске државе да очува мир и поручио да Србија никада више неће бити било чији плијен као 1999. године.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs)

- Вјерујем у снагу српске државе да очува мир и стабилност. Живимо у свијету у којем се то не подразумијева. Плашим се да ће ствари бити још лошије и теже. Видим нешто се закачили за нас, и од Веслија Кларка данас и америчког предсједника Џозеф/ Бајдена који прича о Балкану и ономе што се збивало 1999. године - рекао је Вучић у Рудном код Краљева.

Он је поручио да Србија жели мир, али да никоме неће дозволити да угрози слбоду српског народа.

- Моје је само да им кажем да ми никога не дирамо и никога нећемо да дирамо, али да Србија нити је могуће нити ће икада више бити било чији плен као што је била 1999. године. Србија је данас озбиљна, одговорна, жели мир, али никоме на свијету неће дозволити да угрози слбоду нашег народа и наше отаџбине - поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је држава дала шест милиона евра за реконструкцију пута Студеница-Рудно, да за то нема великог економског оправдања, али да мисли да је то било паметно улагање зато што то повезује наше крајеве, људе који кад имају пут могу да опстану на огњиштима и обезбјеђују будућност дјеци.

Он је навео да је то урађено сада зато што је држава у бољем стању него икада и позвао грађане да вјерују својој држави и поштују је.

- Биће у још бољем уколико будемо успјели да избејгнемо све тешкоће, препреке које нам се на путу налазе, све оне који би да Србију на различите начине увлаче у немирне воде. Само да сачувамо мир, својим знањем, способношћу, радом успјећемо све да изградимо - поручио је Вучић.