latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:01 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Кошарац: Став Српске јасан - НАТО нас не занима (ВИДЕО)

Тумарати по свијету, што је својствено и министру спољних послова у Савјету министара Елмедину Конаковићу и предсједавајућем Предсједништва БиХ Денису Бећировићу је прочитана сарајевска потреба, да обмањују одређене институцији, причајући само сарајевско-муслиманску причу, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац за РТРС.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Врло јасно смо указали на чињеницу, да НАТО интеграције немају подршку народа Републике Српске. С друге стране навикли смо на различите врсте злоупотреба, одређених министара, који долазе из бошњачке структуре, који на таквим форумима, дефинишу политику само једног народа, односно једног дијела БиХ, али то је матрица њиховог поношања. Ми смо сваки пут јасно указивали на такве чињенице, таквог неслагања и недефинисане политике - истакао је Кошарац.

Додао је да је одговор Републике Српске јасан.

- НАТО нас не занима, никада нећемо бити чланице НАТО пакта. Наш став је јасан, имамо веома дефинисану националну политику, кроз институције Српске и многе друге - додаје Кошарац.

Наводи, да у институцијама БиХ, без Срба се одлуке не могу доносити.

- Свједоци смо напада на Српску. Конаковић, Бећировић, Комшић и остали, могу да тумарају по свијету колико желе, порука из Српске је јасна и таква ће и остати - додаје Кошарац.