latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:02 | Аутор: СРНА

Миличевић: Битан заједнички кандидат српских партија у Сребреници

Лидер СДС-а Милан Миличевић сматра да је добро и политички битно да српске партије у Сребреници имају заједничког начелничког кандидата на предстојећим локалним изборима.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

- Коначни договор да имамо заједничког кандидата српских партија за начелника општине Сребренице јесте добар, али нисам учествовао у томе нити био консултован - рекао је Миличевић Срни.

Он је подсјетио да су се о крупним политичким питањима договарали лидери партија из Републике Српске, који су без проблема постизали сагласност.

- Политика у том смјеру треба да се води на званичним састанцима на којима је увијек могуће и потребно постићи рационалан договор. За такав сам приступ - рекао је Миличевић.

Заједнички кандидат српских политичких партија и удружења проистеклих из рата за начелника Сребренице биће Милош Вучић, кога је за ту позицију предложио Општински одбор сребреничког СНСД-а, а остале српске партије и удружења подржале.

Вучић је истакао да га радује што је до свесрпског договора за заједничког кандидата за начелника Сребренице дошло пред предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Он је рекао да се већ врше припреме за почетак предизборне кампање и да очекује подршку грађана.

Локални избори у БиХ биће одржани 6. октобра, а на кандидатским листама је, према подацима Централне изборне комисије БиХ, више од 26.000 кандидата.