latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:37 ⇒ 17:48 | Аутор: СРНА

Вучић: Два дана буквалног ширења мржње из Сарајева против Србије

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је претходна два дана из Сарајева, без икаквог основа, вођена најпрљавија кампања против Србије и "буквално ширење мржње".
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Он је додао да је та "језива кампања" у Сарајеву и БиХ организована уз подршку неких других служби, а против оних који представљају Србију, да би на крају министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић и министар одбране Зукан Хелез рекли да је све урађено у складу са процедурама.

Говорећи о недавном доласку кадета Србије у Приједор на обиљежавању 82 године од Битке на Козари на Мраковици, Вучић је подсјетио да је то организовано читаву деценију, сваке године, и запитао због чега је сада била потребна таква кампања из БиХ.

- Чак и ваши медији су то радили у Београду, желећи да нас представе као милитаристички настројене и као неке који желе да освајају по региону - рекао је Вучић новинарима у Рудном код Краљева.

Поводом изјаве Веслија Кларка да Вучић жели да разбије БиХ и узме сјевер самопроглашеног Косова, као и америчког предсједника Џозефа Бајдена како је НАТО бомбардовање СРЈ 1999. године спријечило етничко чишћење на овим просторима, Вучић је оцијенио да су они прилично немоћни у својој мржњи и лошем односу према Србији.

Вучић је нагласио да Србија не жели никога да осваја.

Говорећи о кампањи против пројекта "Јадар", Вучић је рекао да је то било "право мало ремек дјело најмање двије западне службе".