latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:40 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Пешић: Коначан списак играча за Олимпијске игре 23. или 24. јула (ВИДЕО)

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас да ће коначан списак играча за Олимпијске игре саопштити 23. или 24. јула.
Светислав Пешић (фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Светислав Пешић (фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

- Нећемо скраћивати списак, већ ћемо објавити коначан, 23. или 24. јула. Биће то веома тешка одлука, а надам се да ће сви бити здрави до краја припрема - изјавио је Пешић.

Кошаркаши Србије ће на ОИ играти у групи Ц са Сједињеним Америчким Државама, Јужним Суданом и Порториком. Олимпијске игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа.

Пешић је додао да Никола Јовић и Дејан Давидовац неће путовати са екипом на наредне три пријатељске утакмице, против Француске, САД и Аустралије.

- Двије недјеље смо заједно, прошли смо први дио уводних припрема. Посљедњих дана тренирамо у Арени. Код играча постоји огромна жеља да буду у што бољем физичком стању, још нисмо на жељеном нивоу, али радимо напорно на томе. Наши циљеви су веома високи, а да би их остварили морамо се баш добро припремити - рекао је Пешић.

Репрезентација Србије је у двије утакмице затвореног типа побиједила Холандију (90:74, 95:61).

- Биле су то добре утакмице, сви су добили шансу да се покажу на најбољи могући начин - додао је Пешић.

Селектор Србије је истакао да Јовић и Давидовац неће ићи са екипом на утакмице против Француске, САД и Аустралије.

- Имамо проблема са повредама, Јовић је почео да тренира, али ради индивидуално и неће са нама на пут у наредних седам дана. Давидовац се повриједио у мечу против Холандије, пао је незгодно на кук и исто неће ићи са нама. Био је одличан на припремама, био је никад бољи и примјер како се ради - истакао је Пешић.

Србија ће на ОИ играти у групи Ц против Сједињених Америчких Држава, Порторика и Јужног Судана.