latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:56 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

ПУ Зворник: Појачане мјере безбједности да скупови протекну мирно

Из Полицијске управе Зворник саопштено је да се предузимају појачане мјере и радње да би скупови најављени на подручју Сребренице протекли мирно и без инцидента.
ПУ Зворник - Фото: РТРС
ПУ ЗворникФото: РТРС

Ријеч је о такозваном "Маршу мира" и комеморативном скупу "Сребреница 2024" у Поточарима.

Полицијска управа позвала је грађане, учеснике и организаторе да одговорним понашањем у потпуности допринесу томе да ови скупови протекну мирно и достојанствено.

Из Полицијске управе апелују на организаторе и учеснике ових скупова да не угрожавају своју и безбједност других грађана, те да поштују наредбе полицијских службеника на терену и да се понашају у складу са законским прописима.

- Савјетујемо грађане да користе алтернативне путне правце, с циљем што бољег и ефикаснијег одвијања саобраћаја, јер се очекује појачана фреквенција аутобуса и аутомобила којима долазе делегације и учесници комеморације - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да Министарство унутрашњих послова Републике Српске, као носилац активности обазбјеђења скупа, има добру сарадњу са свим безбједносним субјектима који су укључени у обезбјеђење скупа у Поточарима.