latinica  ћирилица
10/07/2024 |  16:26 | Аутор: СРНА

Босанчић: ДЕМОС и СНСД су одувијек били коалициони партнери и нема разлога да се то не настави

Предсједник Градске организације ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић рекао је да су ДЕМОС и СНСД одувијек били коалициони партнери и да не види разлог зашто то не наставити.
Боран Босанчић - Фото: Уступљена фотографија
Боран БосанчићФото: Уступљена фотографија

Босанчић је рекао да појединци покушавају увући ову странку у сукоб са СНСД-ом и нагласио да ДЕМОС никада није радио против заједничких кандидата.

- Никада нисмо радили против заједничких кандидата, а то се свако може увјерити провјером броја гласова на појединим бирачким мјестима. Никада нисмо били у сукобу са СНСД-ом и напомињем да смо увијек имали добру сарадњу - истакао је Босанчић.

Он је нагласио да је једини проблем то што их још нико из Градског одбора СНСД-а Бањалука није позвао на састанак како би направили договор у вези са изборима, саопштено је из Градског одбора ДЕМОС-а.

Босанчић је рекао да ДЕМОС има велику подршку грађана и да очекује да ће након избора у октобру имати три одборника у Скупштини града.

Он је рекао и да је саопштавање да неки чланови напуштају странку само спиновање како би се ударило на ДЕМОС Бањалука.

Босанчић је нагласио да ДЕМОС није изненадила информација да је предсједник Организације младих ДЕМОС-а Срђан Ждеро напустио странку јер су дуже знали да ће се то десити.

Он је додао да су на прошлом састанку Предсједништва Градског одбора покренули питање смјене Ждере и избор новог руковдства Организације младих ДЕМОС-а.

- Покренули смо избор новог предсједника младих, јер активности младих није било више од годину дана или су биле симболичне. До краја јула биће изабран нови предсједник младих - најавио је Босанчић.

Он је рекао да постоји још неколико чланова за које већ три мјесеца знају да ће их напустити и готово сви су запослени у предузећу Аутопутеви Републике Српске.

- Сви се они одлучују на овај корак како би ријешили егзистенцијално питање, односно како би остали на послу. Нико од тих, сада већ бивших чланова ДЕМОС-а не може рећи да им ова странка није помогла. Ми им ништа не замјеримо, јер знамо да су морали овако да ураде - истакао је Босанчић.