latinica  ћирилица
Саборник
емисија за дијаспору
Саборник
10:05
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
22.06.2016.
56:00
Саборник
15.06.2016.
55:42
Саборник
08.06.2016.
56:14
Саборник

О ЕМИСИЈИ
Саборник

Емисија "Саборник" намијењена је грађанима Републике Српске, односно, Босне
и Херцеговине, који живе и раде у иностранству, али и њиховим рођацима и
пријатељима у Републици Српској. У емисији информишемо слушаоце у иностранству о темама које се односе на остваривање њихових права у Републици Српској, о актуелним политичким
дешавањима код нас, царинским прописима, могућностима улагања, посјетама представника власти нашим људима у свијету, сусретима привредних, научних, културних и спортских делегација... Саговорници су нам, углавном, представници државних органа и служби
надлежних за везе с нашим грађанима у иностранству, а то су амбасадори БиХ, министри Владе РС и Савјета министара БиХ, представници републичких дирекција и агенција и сл.... Представљамо и наше успјешне људе који живе и раде у иностранству и емитујемо разговоре с људима који су се, након вишегодишњег рада у иностранству, вратили у Републику Српску и основали предузећа, то јест - уложили новац у неки посао. Познато је да широм свијета постоје наша бројна удружења и клубови. Настојимо да у свакој емисији контактирамо с некима од њих и забиљежимо причу. У овом дијелу нам помажу новинари-волонтери, који нас информишу како се живи у дијаспори, о проблемима, али и везама са земљом, о очувању традиције, језика и културе. Успоставили смо контакте и с неким нашим медијима у свијету који нам помажу у реализацији емисије и с којима размјењујемо информације.
Најбољу сарадњу имамо са СБС Радиом из Мелбурна, Српским Радиом из Чикага, Франкфуртским вестима, СПКД Просвјета - одбор у Бечу, КУД-ом Извор из Париза, представницима Срба у Аустрији, Њемачкој, Француској, Швајцарској, Италији, Мађарској, Румунији и многим другим.
Емисија за наше грађане у дијаспори, сваке сриједе од 10 до 11 часова.
Ауторка емисије, Славица Бркић.

Славица Бркић рођена је 1976. године  у Бањалуци. Завршила је Факултет за новинарство и комуникологију у Бањалуци. На радију је почела радити са 18 година (тада Радио Бањалука), као сарадник.
Била је новинар и водитељ у скоро свим дијеловима програма радија, образовном, информативном, документарном, забавном... Аутор је емисије "Саборник" за наше грађане у дијаспори. Од 2009. године је уредник редакције Дневног програма Радија РС.
Говори енглески језик.

 

Редакција: Дневни програм

11/03/2014 | 13:09
Последња римокатоличка миса у цркви Нојлерхенфелд служена је 9. марта. Храм је, према одлуци Бечке надбискупије, предат Српској православној парохији у Бечу.
11/09/2013 | 15:58
Манифестацја "Мјесец српске културе у Мађарској" одржаће се од 13. септембра до 14. октобра у организацији Културног и документационог центра Срба у Мађарској, а под покровитељством Самоуправе Срба у тој земљи.
14/08/2013 | 11:20
Савез Срба у Румунији организује двадесету манифестацију "Дани Преображења Срба у Румунији" од 16. до 20. августа у Темишвару, Базјашу и Соколовцу.
14/08/2013 | 10:39
Двадесет трећи Српски дани у Ванкуверу одржаће се од 30. августа до 2. септембра, у организацији Црквено-школске општине Свети Сава у Ванкуверу.
09/07/2013 | 14:44
Изложба "Теслин чудесни свијет електрицитета" биће отворена сутра у Њујорку у музеју "Hall of Science", саопштено је из београдског Музеја Николе Тесле.