latinica  ћирилица
Игра
Серија
Игра
23:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Игра

 ИГРА серија, 6 епизода, од 12.7. пон – чет у 23.20

Елегантни, напети, шпијунски трилер смјештен је у доба Хладног рата у којем није увијек јасно тко су непријатељи, а тко савезници, а шпијунски посао подразумијева да морате запрљати руке. Кад пребјегли часник KGB-a открије постојање страшне совјетске уроте која се води под шифром Операција "Стакло", каризматични али параноични шеф агенције MI5, познат под једноставним надимком Тата, окупља тајно повјеренство шпијуна и обавјештајних агената да то истраже. Јесу ли они најбољи? Или су једини којима вјерује у свијету у којем су двоструки агенти, тајне и лажи нормална појава?

Они су Bobby Waterhouse (Paul Ritter), сумњиви и амбициозни шеф контрашпијунаже; Sarah Montag (Victoria Hamilton), његова иронична и изнимно интелигентна замјеница; њезин мужAlan Montag (Jonathan Aris), весели и непријетворни стручњак за прислушкивање и пресретање; Jim Fenchurch (Shaun Dooley), стоички и скептични детектив специјалне полицијске постројбе те Wendy Straw (Chloe Pirrie), наивна и поводљива тајница.

Ту је и оперативац Joe Lambe (Tom Hughes), проблематичан, али генијалан испитивач који је способан прочитати сваки тик и издајничку гесту људске природе. АлиJoeскрива више него што се на први поглед чини: мрачну прошлост и опасну тајну.

Тачна нарав пријетње није јасна. Знају само да су Совјети поновно активирали притајене агенте по цијелој Великој Британији и свима им дали задатке.

У свакој епизоди екипа добива ново име с пописа. Свако име је нови издајник којега треба истражити, мисија у непознато и корак ближе откривању Операције "Стакло".

Година: 2014

Земља: Велика Британија

Жанр: драма, трилер

Форма: серија

Режија: Niall MacCormic, Daniel O'Hara

Аутор: Toby Whithouse

Улоге: Tom Hughes, Jonathan Aris, Victoria Hamilton


Редакција: Документарни и страни програм