X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Научи се, човјече
ТВ квиз за цијелу породицу
Научи се, човјече
20:15
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Научи се, човјече

Квиз знања и забаве!

суботом од 20.15 часова
и недјељом од 18.15 часова

ТВ квиз “Научи се, човјече” један је од највећих пројеката РТРС-а. Сниман је у копродукцији са ЕТМ продукцијом и у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Републичким педагошким заводом и уз подршку Предсједнице и Владе Републике Српске. Аутори и водитељи пројекта су познати глумачки пар Ненад Окановић - Оки и Бојан Ивковић - Боки.

Врло занимљив концепт квиза “Научи се човјече” захтијева од учесника висок ниво знања, али и бројних вјештина. Иако изгледом, ова пажљиво осмишљена игра, подсјећа на добро познату “Не љути се човјече”, али суштински се веома разликују.

Тридесет двије школе из 28 општина Републике Српске, са по два тима од шестог до деветог разреда, показали су своје знање из српског језика, географије, историје и опште културе на снимању у РТВ Дому РТРС-а, у јуну ове године. Савјетници Републичког педагошког завода припремили су више од 2.000 питања из наставног плана и програма ових разреда.

У првој емисији такмичиће се основне школе „Новак Пивашевић“ из Старе Дубраве, „Никола Тесла“ из Пилица, „Свети Василије Острошки“ из Требиња и „Никола Мачкић“ из Доње Превије. Погледајте квиз и сазнајте које су се двије школе пласирале у даље такмичење!

Иако иза себе имају већ велико искуство у раду на телевизији и у раду с дјецом, аутори и водитељи ТВ квиза „Научи се, човјече“, Боки и Оки, кажу да им је ово био велики изазов. Снимање памте по израженим емоцијама, огромној радости у студију када такмичари тачно одговоре на постављено питања. Било је и тужних тренутака, када трема и брзина допринесу да такмичари не знају одговоре, али су се исправљали већ у следећем кругу. Боки каже да му је посебно било смијешно када је Оки покушавао да игра танго и како се кореограф Тито снашао када је на ред дошло наше традиционално коло. Оки се радује што су у квизу учествовале и његове колеге глумци са сјајним хумористичким минијатурама, а у првој емисији гледаћемо Душка Мазалицу.

Динамичној атмосфери допринијело је и такмичење у плесу, за које су били задужени интернационални плесач и кореограф Хорхе Луис Гармендиа – Тито, у улози плесног инструктора и Ана Мазалица, вишеструко награђивана плесачицаи кореографкиња у улози плесног жирија. Специјалан музички гост прве епизоде квиза је Звонимир Ђукић Ђуле из групе "Ван Гог".

Квиз је на програму суботом након Дневника 2 када се емитује први дио и недјељом од 18 часова и 15 минута када ће бити емитован други дио.

Финале квиза снима се крајем децембра ове године.

 

 

 

Редакција: Дјечји и омладински програм

23/12/2019 | 15:17
Финале квиза емитујемо 30.децембра од 20.10 ч.