latinica  ћирилица
Научи се, човјече
ТВ квиз за цијелу породицу
Научи се, човјече
15:45
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Научи се, човјече

Квиз знања и забаве!


Од 12.
марта на РТРС друга сезона квиза
суботом
и недјељом, од
15.45

ТВ квиз “Научи се, човјече” један је од највећих пројеката РТРС. Сниман је у копродукцији са ЕТМ продукцијом и у сараднји са Министарством просвјете и културе и Републичким педагошким заводом , уз подршку предсједнице и Владе Републике Српске. Аутори пројекта су познати глумачки пар Ненад Окановић - Оки и Бојан Ивковић – Боки, а умјесто Бојана Ивковића ове године са Ненадом Окановићем квиз води Марко Недељковић.

Врло занимљив концепт квиза “Научи се човјече” захтијева од учесника завидан ниво знања, али и бројних вјештина. Иако изгледом ова пажљиво осмишљена игра подсјећа на добро познату “Не љути се човјече”, суштински се веома разликују.

Тридесет двије школе из различитих општина Републике Српске, показали су своје знање из српског језика, географије, историје и опште културе на снимању у РТВ дому РТРС, у фебруару ове године. Сваки тим имао је осморо ученика тако да је кроз квиз прошло укупно

256 ученика од 6. до 9. разреда основне школе.

Сваки тим састојао се од 4 играча који су одговарали на питања (капитен – 9. разред и 3 играча из осмог, седмог и шестог разреда), 2 играча који су били плесни пар и 2 играча који су били спортски пар.

Спортски бонус тј. такмичење у спорту новина је у квизу у односу на прву сезону.

МЛАДИ ХЕРОЈИ – такође је нова рубрика у којој ће гледаоци имати прилику да упознају талентовану дјецу широм Републике Српске, у свакој емисији представљен је један млади херој.

У овој сезони квиза имамо 15 епизода, од тога 8 квалификационих, 4 четвртфиналне, 2 полуфиналне и 1 финалну.

Друга сезона квиза “Научи се, човјече” емитује се од суботе, 12. марта сваки викенд, у 15.45 .

 

 

 

 

Редакција: Дјечји и омладински програм

23/12/2019 | 15:17
Финале квиза емитујемо 30.децембра од 20.10 ч.