X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Научи се, човјече
Квиз за дјецу
Научи се, човјече
--:--
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Научи се, човјече

Снимање једног од највећих пројеката РТРС-а, квиза “Научи се, човјече”,  у сарадњи са ЕТМ продукцијом и Републичким педагошким заводом, уз подршку Владе Српске, је завршено. Аутори и водитељи пројекта су познати глумци Ненад Окановић - Оки и Бојан Ивковић - Боки. 

Врло занимљив концепт квиза “Научи се човјече” захтијева од учесника висок ниво знања, али и бројних вјештина. Иако изгледом, ова пажљиво осмишљена игра, подсјећа на добро познату “Не љути се човјече”, суштински се веома разликују. 

„То је игра коју смо осмислили ми за нашу дјецу и играли се са њима, и онда смо схватили да то може да буде један сјајан пројекат. Мислим да у региону задњих тридесет година овакво нешто није рађено, а ево сад се прави на РТРС-у” каже  Ненад Окановић – Оки. 

32 школе из 28 општина Републике Српске, са по два тима од шестог до деветог разреда, показаће своје знање из српског језика, географије, историје и опште културе. Савјетници Републичког педагошког завода припремили су више од 2.000 питања из наставног плана и програма ових разреда. 

Највећем пројекту, до сада реализованом у студију Радио Телевизије Републике Српске, претходиле су вишемјесечне припреме. Само за постављање најсавременије техничке опреме било је потребно више од 100 људи. Све се ради у ХД резолуцији, те се користи најсавременија опрема када су у питању свјетло, звук и квалитет слике. У току квиза ће бити присутно „само“ 1800 навијача и 192 учесника. У току презентације квиза и обиласка школа пређено је 2455 километара, а на крају снимања очекујемо преко 1500 минута образовног и забавног програма за дјецу!

Квиз “Научи се човјече” има много већи значај, захваљујући томе што омогућава наставницима да ову игру наставе да користе и касније у настави. 

„За играње само једног круга квиза потребно је минимум 64 питања, те је то идеално за наставнике и професоре да формирају свој сет питања и провјере знање на један забаван начин“, мишљења је  Бојан Ивковић – Боки. 

Снимање квиза завршено је почетка јула а емитовање на РТРС-у планирано је за јесењу шему, тачније од средине септембра мјесеца.

Редакција: Дјечји и омладински програм