latinica  ћирилица
НАУЧИ СЕ, ЧОВЈЕЧЕ | 23/12/2019 | 15:17

Финале квиза

Финале квиза емитујемо 30.децембра од 20.10 ч.

 

Тридесет двије школе из 28 општина Републике Српске, са по два тима од шестог до деветог разреда, показали су своје знање из српског језика, географије, историје и опште културе у току емитовања квиза. Савјетници Републичког педагошког завода припремили су више од 2.000 питања из наставног плана и програма ових разреда.

Са узбуђењем смо пратили емисију по емисију и навијали за своје фаворите, с нестрпљењем очекујућi који следећи тим и школа ће да се пласирају даље и дошли смо до самог циља! У седмици испред нас снима се финале једног од највећих пројеката РТРС-а и ЕТМ продукције и једног од најбољих квизова за дјецу на овим просторима!

Обнављали смо градиво, учили нове ствари и забављали се са нашим такмичарима. Динамичној атмосфери допринијело је и такмичење у плесу, за које су били задужени интернационални плесач и кореограф Хорхе Луис Гармендиа – Тито, у улози плесног инструктора и Ана Мазалица, вишеструко награђивана плесачицаи кореографкиња у улози плесног жирија. За добру, распјевану и разиграну атмосферу били су задужени превасходно и наши водитељи, Боки и Оки, који су квизу удахнули живот, као и Музичка група квиза, која је изводила оригиналне нумере писане за квиз.

Финале квиза емитујемо 30.децембра од 20.10 ч.

Будите уз РТРС и сазнајте ко је побједник квиза „Научи се човјече!“