latinica  ћирилица
КОМШИЈЕ
домаћа серија
КОМШИЈЕ
20:15
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
КОМШИЈЕ

KОМШИЈЕ, серија 4 СЕЗОНЕ (48 епизода) 

Из пера младе сценаристкиње Миле Машовић, а по идеји искусног редитеља Милана Kараџића, стиже нам комедија “Kомшије“, забавна и лепршава студија о људским карактерима смјештена у сеоску питомину на обали Дунава.

У центру приче је брачни пар Здравковић, виолиниста Иван (41), члан симфонијског оркестра у Београду, миран и рафиниран човек и његова супруга Милица (41), сликарка и поборник здравог живота.
Они су одлучили да продају стан на Дорћолу, побјегну од велеграда и преселе се у кућу у Брестовику, у потрази за мирнијом средином са огромном жељом да коначно постану родитељи.
Први комшија им је Машан (58), аутопревозник, прегласан Црногорац, на привременом-цјеложивотном раду у Србији, кога је жена одавно напустила. Машан има ћерку Мају (21) дивљу и луцкасту ђевојку, која силно жели да постане манекенка, или каква естрадна личност.
Са друге стране, поред куће Здравковића, живи сиромашан комшија Сима (40) који има троје малољетне ђеце и жену Наду, стамену домаћицу, стуб њихове фамилије. Оставши без посла, Сима се вратио да живи на селу. Иако једва прехрањује породицу, особа је веселе и мирне нарави.
Преплитање догађаја у животима тих трију породица чине основне заплете у епизодама ове комедије.
“Kомшије“ третирају теме из “обичног“ живота, кроз развој приче о новој фази живљења његових главних јунака (брачног пара Здравковић), као и догодовштине кроз које они пролазе у средини коју су за себе одабрали, са комшилуком који није саставни дио њиховог некадашњег свијета, већ нова реалност у којој се налазе.

У главним улогама појављују се Небојша Илић, Милица Михајловић, Милутин Kараџић, Ања Мит, Милош Самолов, Наташа Марковић, Христина Поповић, Немања Оливерић, Kатарина Марковић, Марко Николић, Милена Дракулић, Оливера Бацић, Страхиња Азарић, Милош Влалукин, Ана Сакић, Милан Гверо, Маја Шаренац, Немања Лукић и други.
Редитељ серије је Милан Kараџић а сценариста Владимир Ђурђевић.

Редакција: Забавни програм