latinica  ћирилица
КОРИЈЕНИ | 03/10/2013 | 18:22

'' Дани Израела'' у Републици Српској

28. 09. 2013. Циљ организовања '' Дана Израела'' је развијање пријатељских односа између Републике Српске и Израела'', који су морам са задовољством рећи на највишем нивоу'' изјавио је , шеф представништва РС у Израелу, Арие Ливне, гостујући у емисији '' Коријени'' Радија Републике Српске.

''Дани Израела'' биће одржани у понедјељак 7. октобра у Банском двору у Бањалуци . На овој манифестацји која се одржава под покровитељством амбасадора Израела у БиХ, Давида Коена, присуствоваће бројни званичници из РС, личности из јавног и културног живота Српске, као и пријатељи и поштоваоци јеврејске културе . 

 На свечаности ће говорити амбасадор Давид Коен, шеф представништва РС, Арие Ливне и предсједник РС, Милорад Додик.
''Циљ организовања '' Дана Израела'' је развијање пријатељских односа између Републике Српске и Израела'', који су морам са задовољством рећи на највишем нивоу'' изјавио је за Радио РС, шеф представништва РС у Израелу, Арие Ливне. Он је навао да је ово други пут да се у Бањалуци одржавају '' Дани Израела'', истичући да је раније овом манифестацијом био обиљежаван ''Дан независности државе Израела''.

'' То је дан пријатељства народа Републике Српске и Израела и намјеравамо да то постане традиционална манифестација, која се ове године одржава у Банском двору у Бањалуци, а надам се већ од наредне године овај и слични догађаји биће организовани у Јеврејском културном ценрту, чија изградња је у току, а који би требало да буде свечано отворен у априлу наредне 2014. године'', истакао је Ливне.
Арие Ливне говорећи о добрим пријатељским односима између Српске и Израела невао је да је у протеклих неколико година урађено много на успостављању привредних, културних и других веза. '' Морам рећи да је за развој ових односа између Српске и државе Израел у највећој мјери заслужан предсједник РС, Милорад Додик, не умањујући значај и других личности из политичког и јавног живота, који су својим радом допринијели развоју тих односа'', нагласио је Ливне.

'' Дани Израела'' биће одржани у Банском двору, 7. октобра са почетком у 20 часова, када ће бити приказан културно- умјетнички програм на коме ће бити представљена богата јеврејска култура и традиција. Арие Ливне рекао је да су на ову манифестацију добро дошли сви људе добре воље, поштоваоце јеврејског народа културе, традиције и позвао грађане Бањалуке и Српске да дођу на '' Дане Израела''. 

 

Припремила- Радмила Карановић