latinica  ћирилица

Ове године почеће изградња три нове амбуланте породичне медицине

Град Бања Лука и Министарство здравља и социјалне заштите РС наставиће са изградњом амбуланти породичне медицине, рекао је градоначелник Слободан Гаврановић, након данашњег састанка у Градској управи са ресорним министром, Драганом Богданићем.

Он је навео да ће, у овој години, започети градња амбуланти породичне медицине у мјесним заједницама Бочац, Борковићи и Доња кола.
- Обавезе Града Бања Лука су да обезбиједи локацију, документацију и дио финансијских средстава. Такође, желим да нагласим, да смо у фази примопредаје објекта амбуланте породичне медицине у насељу Кочићев вијенац и ускоро треба да започне коришћење тог простора - рекао је Гаврановић.
Он је подсјетио да су Град и Министарство, у посљедњих неколико година, инвестирали око десет милиона марака у изградњу амбуланти породичне медицине, од чега је Град издвојио око осам милиона.
Министар здравља и социјалне заштите казао је да је на састанку било ријечи и о сертификацији бањолучког Дома здравља, односно да тај процес улази у завршну фазу.
- Са своје стране настојаћемо да помогнемо и да не будемо никаква препрека у процесу сертификације - нагласио је Драган Богданић.
Министар је додао да у бањолучком Дому здравља постоји проблем са лијечењем лица која нису из Бање Луке, а којима је неопходна примарна задравствена заштита, као што су студенти и друге категорије становништва, које због природе посла бораве овдје. У том смислу, Богданић је затражио да Град има разумијевања за ову ситуацију и да се овим категоријама обезбиједи здравствена заштита, прије свега у Служби хитне помоћи.