latinica  ћирилица

Одржана свечана академија поводом 50 година Радија Републике Српске

Поносни на пола вијека успјешног рада и традицију некадашњег Радија Бањалука пратећи новинарске стандарде.

Поводом великог јубилеја, 50 година Радија Републике Српске, у Банском двору у Бањалуци одржана је свечана академија, којој су присуствовали предсједник Српске Милорад Додик, бројни гости и делегације.

Директор Радија Републике Српске, Драган Пајић, у поздравном обраћању, подсјетио је да је 250 људи било дио овог колектива кроз протеклих пет деценија. Навео је да је нестала држава у којој је 1967. године своје прве таласе у етар пустила Радио Бањалука, али је остала она основна нит која га чини и даље јача, а то је вијест.

На академији су се обратили и генерални директор РТРС-а, Драшко Милиновић и предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић рекао је да је Радио најстарији члан ове медијске куће и да га прате бројни успјеси.

Предсједник Републике Милорад Додик нагласио је да је Радио Републике Српске направио велики искорак у информисању и да представља важну институцију.

Давне 1967. године, 2. фебруара, Радио Бањалука званично је почео са емитовањем програма, али је с експерименталним програмом почео 25. јануара, исте године.

Одлуком Народне скупштине Републике Српске, крајем 1993. године, Радио Бањалука је интегрисан са Српским радиом Пале у Српску радио-телевизију, данашњи Јавни медијски сервис Радио-телевизију Републике Српске.