latinica  ћирилица
02/08/2014 |  08:20 | Аутор: СРНА

Почиње "Зворничко љето"

У Зворнику данас почиње традиционална манифестација "Зворнички љето" у оквиру које ће до 8. августа бити одржано више музичких и културних садржаја, а биће обиљежена и слава општине.

Програмски садржаји одржаваће се у центру града, на Љетној позорници испред објекта "Касина".

Наступ групе "Галија" биће одржан сутра, а дан касније наступиће београдске група "МВП".

За недјељу је планирана и "Зворничка регата", такмичење у припремању рибље чорбе "Златни котлић" биће одржано у понедјељак, 4. августа, а манифестација "Људи и мостови" уторак, 5. августа.

За уторак је планиран кабаре глумца Горана Султановића, а у сриједу, 6. августа, зворничкој публици представиће се Борис Режак.

Слава општине Зворник - Света Петка Трнова биће обиљежена 8. августа. За тај дан планиран је и концерт тамбурашког оркестра "Романса" из Новог Сада, чиме же бити затворено "Зворничко љето".

За вријеме трајања "Зворничког љета" биће организован мини сајам књига, те ликовна колонија Сликарске радионице "Палета" на којој ће бити изложена платна дуга више метара, настала на ранијим манифестацијама.

Организациони одбор најавио је да ће овогодишња манифестација бити реализована са знатно скромнијим финансијским средствима, имајући у виду мајске поплаве које су задесиле и зворничку општину.

Из одбора истичу да то неће умањити квалитет осмодневног програма ове манифестације, која је традиционално добро посјећена.

"Зворничко љето 2014" биће одржано под покровитељством и у организацији општине Зворник.

Програмске садржаје реализоваће Туристичка организација Зворник, Народна библиотека и музејска збирка и Дом омладине.