latinica  ћирилица
02/08/2014 |  08:50 | Аутор: РТРС

Пријеподне сунчано, поподне нестабилно

Пријеподне сунчано поподне нестабилно с грмљавинама, те спарно и топлије.

Ујутро претежно ведро, понегдје на сјеверу и истоку са мало више облака.  Дуж ријечних долина, по котлинама и висоравнима магла.

Током пријеподнева сунчано уз брз раст температуре и формирање облака нестабилности  у планинским предјелима од југоистока до запада, који ће у послеподневним часовима дати грмљавину и пролазне пљускове у овим крајевима.

Понегдје нестабилности са грмљавином и ређим пљусковима могући и на сјеверу. Постоје услови да понегдје у областима нестабилности буде и локалних непогода са градом.

 Вјетар слаб до умјерен, пријеподне на сјеверу источни на југу југоисточни, поподне југозападни. Највиша дневна температура ваздуха  од 25°C до 30°C, понегдје на сјеверу и југу степен виша, у планинама од 23°C.

 ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутро претежно ведро, а у долини Брбаса магла. Пријеподне сунчано уз брзи раст дневне температуре.  Поподне умјерено наоблачење и нестабилност може дати пролазне кишу или пљусак са грмљавином. Према ноћи смањење облачности. Вјетар слаб, сјеверни, током дана источни. Највиша дневна температура ваздуха око 30°C.