latinica  ћирилица
02/08/2014 |  08:53 | Аутор: СРНА

Милићи: Ликовна колонија "Арт плус"

У Милићима је отворена прва ликовна колонија "Арт плус", на којој ће до петка, 8. августа, учествовати 19 ликовних стваралаца из Републике Српске и Србије.

Члан организационог тима и оснивач колоније Дарко Јурошевић рекао је да је ова сликарска смотра организована у оквиру манифестације "Августовски дани културе и спорта Милићи 2014", а да ће учесници колоније радити теме по личном избору.

"Намјера ми је била да повежем умјетнике из региона који ће радити и стварати овдје у Милићима. Планирамо да радове поставимо у сталном изложбеном простору, који ће бити додијељен за ту намјену", рекао је синоћ Јурошевић новинарима.

Сликар Радован Миразовић у свијет умјетности кренуо је из Милића. Тренутно живи и ради на релацији Шабац - Париз.

Новинарима је рекао да вјерује да ће ликовни ствараоци у Милићима имати добре услове за дружење и ликовно саборовање.

"Ова ликовна колонија већ има нешто што друге немају. То је једна нова нада, која се рађа и ниче, у једном изузетно неповољном економском тренутку, не само за Републику Српску, Балкан, него и Европу", рекао је Миразовић

Организацију колоније безрезервно је подржала Компанија "Боксит", која је и раније била покровитељ и организатор бројних научних, културних и спортских манифестација, рекао је новинарима вршилац дужности генералног директора Компаније Момир Лазаревић.