latinica  ћирилица
02/08/2014 |  13:33 | Аутор: СРНА

И убудуће подршка Владе општини Пелагићево

Министар рада и борачко-инвалидске таштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да општина Пелагићево свакодневно напредује у свом развоју и да ће и убудуће имати несебичну подршку Владе Српске.

Присуствујући обиљежавању Дана и крсне славе општине Пелагићево - Илиндана, Ђокић је оцијенио да је ова општина од свог оснивања битно измијењена и потпуно је оправдала постојање.

Он је нагласио да општина Пелагићево има вриједан народ и руководство, које је марљиво и посвећено бризи о становницима и управљању пословима од интереса за све грађане општине.

"Управо зато и од Владе Српске општина Пелагићево има несебичну подршку и имаће је и у будућности", истакао је Ђокић.

Он се прије почетка церемоније обиљежавања крсне славе састао са начелником општине Симом Стакићем и разговарао о потребама ове општине у развоју инфраструктуре, као и другим потребама у којима Влада Српске може помоћи.

Ђокић и Стакић положили су вијенце на Централно спомен-обиљежје у Пелагићеву за 83 погинула борца Војске Републике Српске.

Након церемоније ломљења славског колача, Ђокић је открио и новоизграђени споменик за 15 српских бораца погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату у Мјесној заједници Кладуша.

Он је том приликом рекао да је ово тренутак да се људи још једном присјете осамдесеттројице бораца из овога краја и њихове огромне жртве на стварању Републике Српске.

"Ми и даље настављамо да градимо спомен-обиљежја у част погинулих бораца свугдје гдје је потребно. Ове године, само у општини Пелагићево имаћемо два нова таква спомен-обиљежја", напоменуо је Ђокић.

Оцјењујући стање у општини Пелагићево, начелник Симо Стакић рекао је да је, уважавајући све околности у вези са економском кризом, чињеница да је Влада Републике Српске спремна да помаже, те да руководство Пелагићева може бити задовољно.

"Кад све ово узмемо у обзир, не бих требао бити незадовољан, јер већ смо у фази реализације доброг пројекта на реконструкцији Дома културе, за коју нам је само Влада Републике Српске издвојила 450.000 КМ. При крају смо и са израдом Просторног плана општине Пелагићево, а још остаје да га скупштина акламативно усвоји", рекао је Стакић.

Предсједник Општинске борачке организације Пелагићево Јован Ерлетић рекао је да организација, на чијем је челу, може бити задовољна подршком Владе Републике Српске, када је борачка популација у питању, али је истакао да би помоћ могла бити и већа.

Ресорно министарство Владе Републике Српске издвојило је за подизање споменика у Кладуши 5.000 КМ.