latinica  ћирилица
02/08/2014 |  13:45 | Аутор: СРНА

Н.Град: Подјела платних картица

Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић данас је уручила платне картице по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске за 37 породица из ове општине којима је штета од мајских поплава процијењена на износ мањи од 5.000 КМ.

 
Рајлићева је том приликом рекла да до сада није било притужби на рад комисија које су процјењивале штету на терену.

"То значи да је посао урађен крајње професионално", рекла је Рајилићева.

Проблем за кориснике из Новог Града, истакла је она, је чињеница да на подручју ове општине нема предузећа која су се регистровала да код њих грађани могу плаћати робу картицама.

"За старачка домаћинства која немају никог да им помогне на располагању ће бити надлежна служба у општини", истакла је Рајилићева.

Она је нагласила да је Влада Српске прва упутила конкретну помоћ становништву угроженом у поплавама.

"Преостало вријеме до зиме становништво може искористити за санацију објеката. Мислим да је више од помоћи и висине износа битнија брига коју је држава исказала", рекла је Рајилићева.

Она очекује да ће ускоро и донаторска средства бити на располагању да би се радило на превенцији и заштити од поплава.

Прошлог мјесеца, 25. јула платне картице добило је 21 домаћинство које је имало штету већу од 5.000 КМ.

Преостало је да платне картице у наредном периоду добију још 22 домаћинстава код којих је штета од поплава мања од 5.000 КМ.

Штете од поплава на подручју новоградске општине износе 4.399.228 КМ, од чега је на инфраструктури 3.132.730 КМ, на стамбеним објектима 559.670 КМ и у пољопривреди 706.820 КМ.