latinica  ћирилица
02/08/2014 |  14:46 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Одлука о расподјели ПДВ-а у складу са Законом

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас Срни да је Влада Српске, у складу са Законом о буџетском систему, донијела одлуку о учешћу општина и градова у приходима од индиректних пореза и начину њихове расподјеле.

"Овом одлуком прерасподијелили смо дио од 3,7 одсто укупних средстава које припадају општинама, а што је резултат различитог броја становника утврђеног пописом од процијењеног броја становника. Влада Српске је код доношења ове одлуке испоштовала све законске одредбе", рекао је Тегелтија.

Он је истакао да је Влада Републике Српске незадовољна због покушаја ванинституционалног дјеловања појединих начелника општина у Српској, јер су сви градови и општине чланови Савеза градова и општина Републике Српске, који је са Владом дугогодишњи партнер.

"Са овим Савезом, Влада Српске усаглашава сва важна питања за функционисање локалних заједница. Забринути смо због чињенице да поједни начелници износе ставове мимо Савеза градова и општина", рекао је Тегелтија.

Он је напоменуо да је Влада Српске спремна да прихвати и другачија рјешења, уколико буде постигнута пуна сагласност у Савезу општина и градова.