latinica  ћирилица
02/08/2014 |  16:37 | Аутор: СРНА

Мирјанић: Наредне седмице подаци о штети у пољопривреди од невремена (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је данас да ће наредне седмице имати процјену штете у пољопривреди од невремена које је крајем јула погодило поједине дијелове Српске.
Стево Мирјанић - Фото: СРНА
Стево МирјанићФото: СРНА

"За ово посљедње невријеме немамо процјену штете, јер је још рано. Имаћемо је наредне седмице. Штета се никад не процјењује оног дана када настане, него неколико дана након тога, јер је онда реалнија процјена", рекао је Мирјанић.

Он је истакао да процјену штете раде општине и да још није све сумирано по методологији која је важећа за процјену штете на свим добрима.

Мирјанић је додао да ресорно министарство има процјену штете на пољопривредним усјевима и у сточарству у претходним поплавама, која износе око 250 милиона КМ.

Покретање рада мљекаре "ДТД" Шњеготина важно за укупну пољопривреду РС

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је данас да би поново покретање рада мљекаре "ДТД" Шњеготина у општини Теслић било изузетно важно за укупну пољопривреду у Српској, те да ће ресорно министарство бити укључено у трагање за рјешењем.