latinica  ћирилица
02/08/2014 |  19:19 | Аутор: РТРС

Полиција блокирала прилазе Међеђем брду - Корида забрањена

Предсједник Удружења "Грмечка корида - Међеђе брдо 1772", Нено Добријевић, потврдио је данас да ово удружење дефинитивно има забрану одржавања 242. Грмечке кориде на Међеђем брду.

Каже да су власти Унско-санског кантона и Федерације БиХ одлучиле да спријече одржавање кориде, јер тврде да постоји ризик од мина.

Према Добријевићевим ријечима, иза тога не стоје никаква минска поља нити било шта друго, већ њихова свакодневна политика која спречава било какво окупљање људи који у доброј намјери желе да наставе културу и традицију Грмечке кориде.

Српске повратнике у Унско-санском кантону узнемириле су подигнуте тензије због забране одржавања 242. Грмечке кориде на Међеђем брду. Кантонални МУП забранио је одржавање традиционалне манифестације, због, како су навели, опасности од мина.

Центар за уклањање мина Босне и Херцеговине потврдио је да на мјесту на којем би требало да се одржи корида нема ризика.

Сва три прилаза која воде ка Међеђем брду данас је блокирала Федерална полиција, која је поставила пунктове. Присутна је и специјална полиција, што додатно уноси немир у локално становништво, али и све оне који сутра намјеравају кренути пут Међеђег брда.