latinica  ћирилица
14/08/2014 |  08:08 | Аутор: РТРС

Постепено наоблачење и киша

У већем дијелу Републике Српске сунчано, а на западу и сјеверозападу Крајине постепено наоблачење. У првом дијелу дана у Крајини облачније и око поднева почиње киша и пљускови са грмљавином, у осталим крајевима сунчано и топло.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Поподне уз додатни развој облака киша и пљускови ће јачати у западним и сјеверним крајевима, понегдје ће бити и локалних непогда уз град и обилнију кишу. На југу и југоистоку остаје сунчано и вруће, а до вечери и током ноћи пљускови ће се јавити и понегдје и на истоку.

Вјетар умјерен јужни и југозападни, током дана у сјеверним крајевима у скретању на сјеверни и сјевероисточни. Највиша дневна температура од 24 до 29 стрепени Целзијусових, на западу и сјеверу и у осталим предјелима од 30 до 36 степени.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Након сунчаног јутра, постепено наоблачење које доноси кишу и пљускове са грмљавином средином дана, а и освјежење. Могућа је и појава локалних непогда уз град и јаче падавине понегдје. Вјетар слаб до умјерен јужни и југозападни, током дана у скретању на сјеверни и сјевероисточни. Највиша дневна температура око 28 степени.