latinica  ћирилица
14/08/2014 |  14:23 | Аутор: РТРС

Влајки: Опозиција има сценарио за рушење власти у Српској

Постоје озбиљне индиције које упућују на то да ће опозиција у сарадњи с одређеним међународним факторима, уколико не оствари повољан резултат на изборима, покушати да сруши актуелну власт и предсједника Милорада Додика. Ово је данас у Бањалуци изјавио потпредсједник РС Емил Влајки, на конференцији за новинаре, и упозорио на неколико могућих сценарија рушења власти у Српској.

Влајки своју тезу о рушењу актуелне власти у Српској поткрепљује, између осталог, и великим бројем примјера са свјетске сцене - од Либије, Египта, Ирака, насилних демонстрација у Београду и рушења режима Слободана Милошевића. Према његовим ријечима, садашња опозиција, уколико не побиједи на октобарским изборима, покушаће да изазове одређене политичке потресе у Српској:

Влајки је рекао да садашња власт има командну одговорност за тешку социјалну и економску ситуацију, али да је многе проблеме наслиједила од ранијих влада.
С друге стране, садашња опозиција би, према ријечима потпредсједника РС Емила Влајкија, имала много више кредибилитета да се јавно и конкретно оградила од пљачкашких приватизација и преноса надлежности са РС на БиХ, из периода када су они били на власти.