latinica  ћирилица
22/08/2014 |  10:01 | Аутор: sportal.rs

Ђорђевић: Да се мало спустимо на земљу

Послије тешког тријумфа над Новим Зеландом, селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић признао је да је добро што су “орлови“ пронашли нашин да побједе незгодног ривала, који је често у прошлости знао добро на намучи селекцију Србије.

- За мене је свака сљедећа побједа највећа. Ова је сада највећа. Поштујем рад тренера Ненада Вучинића и начин на који играју. Примјер су како треба играти кошарку, тимски, са много помагања, додавања, свако зна своју улогу. Играју са великим пожртвовањем, срцем. Знали смо да ће бити тешка утакмица. Нисмо до сада играли са неким атипичним екипама као што је Нови Зеланд, који има брзе играче, са снажним дуелима, нису одступили цијелу утакмицу - рекао је селектор Србије и додао:

- Добра провјера, да се можда мало спустимо на земљу. Мада, искрено мислим да нисмо полетјели него је квалитет Новог Зеланда допринио да играмо овакву утакмицу. Играли смо на добар начин, можда је у овом тренутку и реалан однос снага. Ми смо и освајајући медаље губили од репрезентације Новог Зеланда и за нас ова кошарка нешто што не срећемо сваки дан. Добро је да смо нашли начин да побиједимо.

Ђорђевић је прокоментарисао и повратак ударног тандема, Ненада Крстића и Милоша Теодосића.

- Нису у ритму, одрадили су два тренинга, не у “фул“ снази. Задовољан сам што су играли и дали солидан допринос, предстоји још 10 дана да уђу у бољи ритам. Они су два важна шрафа у нашем систему игре. Нисам више очекивао - истакао је Ђорђевић.

Такође, Стефана Марковића су током меча забољела леђа, па је стручни штаб одлучио превентивно да реагује и изведе га из игре.

Други дуел између Србије и Новог Зеланда на програму је у недјељу (15.30) у дворани "Пионир", а биће то посљедња контролна утакмица српских кошаркаша пред пут у Шпанију.