latinica  ћирилица
22/08/2014 |  13:32 | Аутор: СРНА

Чубриловић у Костајници: Интервентно дјеловати и спријечити нове поплаве

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић најавио је данас да ће се на подручју општине Костајница интервентно дјеловати ради спречавања нових поплава које би могле нанијети додатне штете.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Чубриловић је након разговора са начелником општине Драгом Бундалом рекао да су посљедње падавине нанијеле велику штету инфраструктури и привреди на подручју ове општине.

"Мора да се усагласи пројекат између `Вода` и `Путева Српске`, и извођач радова биће већ од понедјељка /25. августа/ уведен у посао на регулацији водотока ријечице Тавије", рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, Јавно предузеће "Путеви Српске" и Министарство саобраћаја и веза обезбиједиће све потребне услове да овај пројекат буде успјешно завршен.

Начелник општине Костајница поновио је да је већ раније дефинисано да је једно од уских грла мост на ријечици Тавији на магистралном путу Костајница - Козарска Дубица.

"Са Чубриловићем је договорено да инжењери из предузећа `Путеви Српске` направе идејно рјешење и да заједно са регулацијом Тавије уредимо овај мост - уско грло", рекао је Бундало.

Бундало је навео да је за уређење рјечице Тавије потребно 650.000 КМ и нагласио да постоји свеобухватно рјешење како би били отклоњени узроци поплава на подручју Костајнице.

"Потребно је да урадимо један дио обилазнице на путу према Козарској Дубици, што би уједно била и обалоутврда, односно штитила би град од изливања ријеке Уне", рекао је Бундало.

Састанку начелника општине Костајница и министра саобраћаја и веза Републике Српске присуствовао је и савјетник предсједника Владе Српске за ванредне ситуације Момир Зец.