latinica  ћирилица
22/08/2014 |  15:25 | Аутор: Б92

Реал одбио Барселонину понуду за Ди Марију

Барселона је понудила Реал Мадриду 60 милиона евра за Аргентинца Анхела ди Марију, преносе медији на Пиринејском полуострву.

Лист Спорт тврди да су званичници Барселоне успоставили контакт са Реалом, али да је предсједник мадридског клуба Флорентино Перес одбио да преговара о продаји Ди Марије.

Тренер Реала Карло Анћелоти рекао је да га је Аргентинац замолио да напусти клуб и додао да је Ди Марија затражио да напусти Сантијаго Бернабеу.

Ди Марија (26) је 2010. године дошао из Бенфике у Реал и са клубом има уговор до 2018. године, а његова цијена се креће око 60 милиона евра.

Он је за Реал до сада одиграо 190 утакмица и постигао 36 голова, док је 52 пута наступао за селекцију Аргентине.

Прошле сезоне био је један од најзаслужнијих за десету титулу првака Европе Мадриђана, али је доласком Хамеса Родригеса и Тонија Кроса изгубио мјесто у стартној постави.

Сјајни Аргентинац је био виђен у Пари Сен Жермену, непосредно послије завршетка Мундијала, али екипа из Париза не смије да потроши више од 60 милиона евра, због кршења финансијског фер плеја.

Посљедњи играч који је престоницу замијенио Каталонијом био је садашњи тренер Барселоне Луис Енрике. Он је 1996. године прешао у редове 'Блаугране', временом завриједио место капитена, а сада и тренера првог тима.

С друге стране, најпознатији играчи који су отишли у контра смјеру су Берн Шустер, Михаел Лаудруп и Луис Фиго.